Portugál könyv+DVD

A Katona József Színház előadásának felvételével.

Elfogyott

10 vagy több darab rendelés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Szivacsmalac, gumikácsa, nájlonorkídea…

Irgácsot hiába keressük a Google Mapsen, mégis nagyon ismerős… Ismerős a magyar vidékről, és ismerős a Katona József Színházból, ahol 1998 óta játsszák töretlen sikerrel Egressy Zoltán néha burleszkké fajuló, néha nagyon is megrendítő darabját Lukáts Andor rendezésében, amelyből most vadonatúj színházi felvétel készült!

És mennyire, de mennyire ismerős Lajoskám, a csupaszív-csupahas kocsmáros (Csuja Imre), lánya, a szerelemvágyó Masni (Pelsőczy Réka), Csipesz, a furabeszédű viccesember (Bán János), asszonya, Jucika (Szirtes Ági), aki folyton fröcsikézik és egy másik „f” betűs szót is gyakran használ, Sátán (Varga Zoltán), akit bábuvá merevített az alkohol, Retek, az intézkedő szerepbe beleragadt exrendőr (Lengyel Ferenc), és a miseborász pap (Mészáros Béla).

Ami ebben a faluban nem történik, az mind a kocsmában nem történik – mígnem betoppan egy idegen (Keresztes Tamás), és mindent felbolygat.

Mindent felbolygat?

A díszdobozos kiadvány egy könyvet és egy DVD-t tartalmaz.

A régvolt színházi közvetítések sokak által fájlalt hiányát is pótló DVD-n nem csupán a darab hétkamerás felvétele található, melynek révén a remek színészgárda finoman kimunkált alakításainak apró rezdülései is megfigyelhetők, élvezhetők, hanem egy csaknem félórás interjú-blokkot is tartalmaz a lemez. Ebben a szerző, a rendező és a színészek tárják föl személyes viszonyukat a tizenhat éves sikerszériához.

Egy másik, tízperces extrában a díszlet, azaz a sörösrekeszek mögé is beleshetünk, és külön extrát szentelt a kiadó a darab egyik leginkább emblematikus mozzanatának, Szirtes Ági biciklis esésének, melyet öt kameraállásból nézhetünk meg.

Portugal-3D-Komp-RGB_graybackground_sA kiadvány másik eleme, a könyv, a darab eredeti szövegét tartalmazza rengeteg előadásfotóval.

A DVD-t nézve és a könyvet olvasva bekukucskálhatunk a rendező titkos műhelyének ajtaján is, hiszen megfigyelhetjük, hogy a papír síkjából hogyan emelkednek a szereplők háromdimenziós, hús-vér figurává.

LAPOZZON BELE!

3,990 Ft
2,990 Ft

Kivitel: könyv és dvd díszdobozban

Megjelenés: 2014. június 12.

ISBN: 978-963-87867-9-1

Méret: 135 x 192 x 15 mm

Súly: 300 g

Könyv oldalszáma: 112

Könyv kötése: ragasztókötött

DVD játékidő: 140 perc

DVD extrák játékideje: kb. 40 perc

S.Ö.R. – SHAKESPEARE ÖSSZES RÖVIDÍTVE könyv+DVD

Elfogyott

10 vagy több darab rendelés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

*** 12 Jászai Mari-díj jelölés! ***

Az év legjobb magyar színházi elöadása.
Magyar Narancs – közönségszavazás (1995)

SÖR doboz cdvel_körbevágA Nem Komplett Shakespeare Művek, azaz Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter immár tizennyolc esztendeje gyürköznek neki estéröl estére a merész színházi rekordkísérletnek: két órába süríteni Shakespeare összes darabját. Így lesz az Othellóból rap, a Téli regéböl opera, a Titus Andronicusból fözömüsor, a Hamletböl pedig… (?)

A könyvben a darab teljes szövegét közöljük, élöben nem látható kimaradt jelenetekkel, továbbá (ön)ironikus kommentekkel, egészségre ártalmatlan színháztörténeti és egyéb adalékokkal… meg persze számtalan fotóval.

A DVD-n pedig a darab – ezerszer visszajátszhatóan, soha nem látott közelségböl, néha még a kulisszák mögé is belesve… extra sok extrával!

Ráadásnak egy poszter, amelynek két oldala is van!

Könyv extrák:

  • Kimaradt jelenetek
  • Jó/rossz kritikák
  • Sörvers
  • Tudósítás az 5000. elöadásról
  • Használati utasítás

DVD extrák:

  • A színfalak mögött
  • II. Ofélia
  • Interjúk
  • Höseink 1994-ben
  • Kollégák jó/rossz véleménye
S.Ö.R. Shakespeare Összes Röviden

3,990 Ft
2,990 Ft

Kivitel: könyv és dvd díszdobozban

Megjelenés: 2012. június 9.

ISBN: 978-963-87867-7-7

Méret: 135 x 192 x 13 mm

Súly: 320 g

Könyv oldalszáma: 112

Könyv kötése: ragasztókötött

DVD játékidő: 119 perc

DVD extrák játékideje: kb. 40 perc