Általános Szerződési Feltételek

A SZOLGÁLTATÓ

 1. A www.parlandokiado.hu webáruházat a Parlando Stúdió Bt. üzemelteti (továbbiakban: “Szolgáltató”).
 2. A Szolgáltató cégneve: Parlando Stúdió Kulturális Betéti Társaság. A Szolgáltató rövidített neve: Parlando Stúdió Bt., székhelye: 1098, Budapest, Napfény u. 16. A Szolgáltatót a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-06-760324 számon jegyezte be. A Szolgáltató a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat. A Szolgáltató adószáma: 21836406-2-43, bankszámlaszáma 14100574-18618160-70000006.
 3. A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója:
 4. A Szolgáltató elérhetőségi adatai:
  Levelezési cím: 1098, Budapest, Napfény u. 16.
  Telefonszám: 06 30 953 2423, 06 30 620 6624
  E-mai cím: info@parlandokiado.hu
 5. A www.parlandokiado.hu webáruházban történő vásárlás elektronikus úton, interneten keresztül lehetséges a http://www.parlandokiado.hu webcímen. A webáruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

REGISZTRÁCIÓ

 1. A webáruházban a regisztráció nem kötelező, azonban regisztrált vásárlóink élvezhetik a regisztráció előnyeit, esetenként rendkívüli kedvezményeket. Regisztráció esetén a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. Bármelyik regisztrációs lapot, amelyik egy vagy több hibát tartalmaz, érvénytelennek tekintünk. Webáruházunk a hibás adatokból eredő téves teljesítésért semmilyen formában nem vállal felelősséget!

MEGRENDELÉS

 1. A webáruházunkban árusított termékek lényeges tulajdonságai az egyes termékeknél vannak feltüntetve. Amennyiben e tekintetben hiányt tapasztal, kérjük, jelezze az info@parlandokiado.hu e-mail címen!
 2. A webáruházban a termékeknél feltüntetett ár magyar forintban értendő bruttó vételár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes áfát is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költségeket, melyeket a 11. pont tartalmaz.
 3. A termékek megrendelése elektronikusan, a www.parlandokiado.hu weboldalon keresztül történhet. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet – függetlenül a raktárkészlettől – minden megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába. A webáruházba beérkezett elektronikus megrendelések regisztrált felhasználó esetén tárolódnak a megrendelők adminisztrációs felületén, ahol egyedi azonosító/jelszó belépéssel nyomon követhetők.
 4. A Szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja.

KISZÁLLÍTÁS/TELJESÍTÉS

 1. A megrendelt termékeket – raktárkészlettől függően – 1-5 napon belül kiszállíttatjuk. A www.parlandokiado.hu webáruházban megrendelt termékek kiszállítását országosan a ……… futárszolgálat végzi. A megrendelt árut munkanapokon, e-mailen történő értesítést követően indítjuk útnak.Amennyiben az adott termék a megrendelés beérkezésekor nincs raktáron, webáruházunk visszaigazolást küld a termék várható szállítási időpontjáról.
 2. A www.parlandokiado.hu webáruház érvényes szállítási díjai belföldre:

  Utánvéttel történő fizetés esetén:

  0 – 4 999 Ft rendelési összegig 890 Ft
  5 000 – 6 999 Ft rendelési összegig 490 Ft
  7 000 Ft rendelési összeg felett a kiszállítás ingyenes!

  Előre utalással történő fizetés esetén:

  0 – 4 999 Ft rendelési összegig 490 Ft
  5 000 Ft rendelési összeg felett a kiszállítás ingyenes!A feltüntetett árak tartalmazzák az áfát és magyar forintban értendők.

  Lehetőség van a termékek személyes átvételére a megrendelés visszaigazolása és a vásárló előzetes értesítése után az alábbi helyen és időpontokban:
  Katona József Színház ………
  Selyemfű Biobolt …………

  Ebben az esetben a megrendelést szállítási költség természetesen nem terheli.
  Fizetés a helyszínen kizárólag készpénzzel lehetséges!

  Webáruházunk csomagolási költséget nem számít fel!

  Külföldi szállítási cím esetén a szállítás díja egyedi kalkuláció tárgyát képezi. A megrendelt terméket csak akkor szállítjuk, ha az egyedileg kalkulált szállítási díjat a megrendelő tájékoztatás után elfogadja.

 3. A kiszállítást megelőzően webáruházunk értesítést küld a vevőnek a várható kézbesítés idejéről. A futárszolgálat a csomagokat munkanapokon 8-17 óra között szállítja házhoz. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a levélben közölt időszakban a csomag átvételét biztosítsa a megrendelésben feltüntetett és visszaigazolt helyszínen. Amennyiben ez akadályba ütközik, köteles visszajelezni elektronikus úton vagy telefonon, ha a szállítás időpontja, helyszíne nem megfelelő számára. Időpontot egyeztetni a szállításról tájékoztató e-mailben megadott elérhetőségeken lehet a csomagszám megadásával. A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni, és az átvételi elismervényt aláírni. Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy.
  Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén Szolgáltatót kártérítési kötelezettség nem terheli.

FIZETÉS

 1. A www.parlandokiado.hu webáruházban megrendelt termékek kifizetése banki átutalással (előre utalással), vagy utánvéttel, készpénzben történhet a futár részére illetve személyes átvételnél az átvételi pont munkatársának. A fizetésről minden esetben számlát állítunk ki, amelyet az áruhoz mellékelünk.

GARANCIA, SZAVATOSSÁG

 1. Jogos minőségi kifogás esetén Szolgáltató biztosítja a termék cseréjét, de csak abban az esetben, ha a vevő számlával igazolja, hogy a hibás terméket www.parlandokiado.hu webáruházban várárolta. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

 1. A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőző 48 órában a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mailben jelezni a rendeles@parlandokiado.hu e-mail címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.
 2. Vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) számú kormányrendelet rendelkezik. A vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell visszajuttatnia a Szolgáltató levelezési címére (Parlando Stúdió Bt. 1098, Budapest, Napfény u. 16.) az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell gondoskodnia. Elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, a rendeles@parlandokiado.hu e-mail címre bejelenteni. Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni, webáruházunk nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére. Vásárlástól való elállás esetén Szolgáltató köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül visszatéríteni. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a vevőnek kell viselnie. A Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
  Kattintson ide a részletes elállási tájékoztató megtekintéséhez!
  Kattintson ide az elállási nyilatkozatminta megtekintéséhez!
 1. Felhívjuk figyelmét, hogy a fent hivatkozott kormányrendelet 29. § (1) i. pontja értelmében a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát “lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta”. Kérjük, amennyiben elállási jogával élni kíván, ezen rendelkezést vegye figyelembe!

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

 1. A felelősség korlátozása
  A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
  A Szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

  • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
  • Bármely levél – függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett –, de főleg bármilyen adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
 2. A vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért és a webáruházban való vásárlásért.
  A Szolgáltató nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.
 3. A Szolgáltató szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt; szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és/vagy a webáruházat. A változás a webáruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe, vagyis amikor az online megtalálható a webáruházban. Bármely vásárlónak, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
  A Szolgáltató  szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Szolgáltató nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely vásárló rovására történt csalás miatt.
 4. Abban az esetben, ha a vásárló bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Szolgáltató érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vásárló nem jogosult fellebbezni a döntés ellen. A Szolgáltatónak jogában áll azon megrendelőinek megrendeléseit bárminemű visszaigazolás nélkül törölni (megrendelő felfüggesztése), akik webáruházunk elektronikus illetve telefonos figyelmeztetése ellenére egymást követő két megrendelésüket nem veszik át a futárszolgálattól vagy az átvételi ponton.
 5. A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.
 6. Fogyasztói panaszügyintézés írásban ill. telefonon történik, az info@parlandokiado.hu címen, valamint a 06 30 953 2423-as telefonszámon.
 7. Jogvita esetén Ön a Budapesti Békéltető testülethez fordulhat, az alábbi elérhetőségeken:
  Budapesti Békéltető Testület
  Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
  Telefonszáma: (1) 488-2131
  Fax száma: (1) 488-2186
  Név: Dr. Baranovszky György
  E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

 1. A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden vásárlónak joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt. A vásárlói fiókot – amennyiben a regisztrált felhasználó külön kéri – véglegesen töröljük. A Szolgáltató a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (pl. futárszolgálat) átadja azon adatokat, amelyek a teljesítéshez szükségesek. Az alvállalkozók a webáruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.
 2. A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.
 3. A felhasználó a 21. pontban hivatkozott önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.